flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оглад преси на судову тематику

11 квітня 2013, 10:26

 

01.04.2013 ЩО НАМ РОБИТИ З КОРУПЦІЄЮ? Про це розмова із прокурором Закарпатської області Анатолієм Петрунею

Бо вже публічно визнається, що вона становить загрозу національній безпеці держави...

01.04.2013 Интервью с замначальника управления ГПУ Анатолием Барцицким

Коррупция продолжает оставаться одной из основных угроз национальной безопасности и политической стабильности нашего государства. О том, какие меры предпринимаются для борьбы с пагубным для Украины явлением, рассказал заместитель начальника управления надзора за соблюдением законов органами, которые ведут борьбу с коррупцией, начальник отдела надзора за исполнением законодательства в сфере предотвращения и противодействия коррупции Генеральной прокуратуры Украины Анатолий Барцицкий.

01.04.2013 Депутаты обяжут всех судей обнародовать свои доходы?

20 марта состоялось заседание парламентского Комитета по вопросам верховенства права и правосудия.

01.04.2013 Дело о суде над Горбачевым попадет в Верховный суд

Активисты "Профсоюза граждан России" готовят надзорную жалобу в Верховный суд РФ по делу Михаила Горбачева. Причина обращения в высшую судебную инстанцию страны связана с тем, что суды более низких инстанций отказываются рассматривать надзорную жалобу в отношении работы генеральной прокуратуры по существу.

01.04.2013 Пішохід... збив автомобіль

Чернівчанин Олег Коваленко (ім’я змінено) потрапив у ДТП, отримав травму голови, потрапив до реанімації, а згодом... ще й штраф заплатив – за розбите головою лобове скло іномарки. Власниця авто висунула цивільний позов на 10 тисяч гривень: у сім тисяч гривень оцінила розбите скло й у три тисячі – моральну шкоду, яку завдав їй пішохід.

01.04.2013 А що за "правильні" вироки отримують закарпатські судді? (ВІДЕО)

За "правильний" вирок отримай кар'єрне зростання і безкоштовну квартиру - за таким принципом сьогодні будуються відносини між владою і українськими суддями. Про це пише TCH.ua з посиланням на "Кореспондент".

30.03.2013 У Німеччині суд дозволив лаяти політиків у Інтернеті

Земельний суд Аугсбурга (Німеччина) виправдав користувача Інтернету, що лаяв політиків у коментарях на сайті газети.

30.03.2013 У Львові почався перший в Україні судовий процес з присяжними

Новий КПК країни передбачає участь присяжних для підсудних, яким загрожують великі терміни. "Піонером", що попросив для себе "суддів з народу", став 26-річний громадянин Марокко, якого звинувачують у вбивстві львівського травматолога Леона Фрайфельда.

29.03.2013 В убийстве судьи Трофимова заподозрили харьковского пенсионера? [Видео]

Сергей Курцев говорит, что его трое суток продержали в УБОП, но так и не смогли повесить на него резонансное преступление.

29.03.2013 Міліція затримала підозрюваних у стрілянині біля одеського суду

Міліція затримала двох чоловіків, підозрюваних у стрілянині під час акції біля будівлі Апеляційного суду Одеської області.

29.03.2013 Адміністративні тенденції

Про результати перегляду судових рішень в апеляційному порядку та розгляду справ, пов’язаних з виборами народних депутатів у 2012 році, йдеться в заключній частині аналітичного огляду, яка, крім того, містить інформацію щодо показників перегляду рішень апеляційних адміністративних судів у касаційному порядку та висновки, зроблені за результатами узагальнення та оцінки діяльності місцевих та апеляційних адмінсудів.

29.03.2013 ГСА заказала аппаратуру для записи заседаний на 42,5 млн грн, – «Вестник госзакупок»

Государственная судебная администрация Украины заказала аппаратуры для записи заседаний на 42,5 миллиона гривен. Об этом сообщается в «Вестнике государственных закупок».

29.03.2013 Жалоба на лишение мандата С.Власенко не будет передана на рассмотрение Верховного Суда

Высший административный суд Украины отказал бывшему народному депутату Сергею Власенко передать его жалобу на решение ВАСУ о лишении его депутатского мандата на рассмотрение Верховного Суда Украины.

29.03.2013 Відбудеться чергове засідання ради суддів загальних суддів

04 квітня 2013 року о 10 год. 00 хв. у приміщенні конференц-зали Державної судової адміністрації України (м. Київ, вул. Липська, 18/5) відбудеться чергове засідання ради суддів загальних суддів.

29.03.2013 Вища кваліфікаційна комісія суддів України оголосила догану 4 суддям та відкрила дисциплінарне провадження щодо 18 суддів

На засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, що відбулося 28 березня 2013 року, розглянуто питання щодо притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності.

28.03.2013 Обещание взятки нельзя рассматривать как преступление - ВС РФ

Намерение передать или получить взятку нельзя рассматривать как преступление, если для его осуществления не было предпринято конкретных действий, говорится в проекте постановления пленума Верховного суда (ВС) РФ по коррупционным преступлениям, который в четверг обсуждался в суде на научно-практической конференции.

28.03.2013 Суды могут запрещать коррупционерам возвращаться на госслужбу - ВС РФ

Суды могут лишать коррупционеров права занимать должности на госслужбе, даже если это напрямую не предусмотрено законом, сказано в проекте постановления пленума Верховного суда РФ по делам о взяточничестве.

28.03.2013 Депутати готують зміни повноважень Верховного суду — Ківалов

У Верховній Раді України (ВРУ) готується законопроект, спрямований на змінення повноважень Верховного суду України (ВСУ). Про це заявив голова Комітету з питань верховенства права та правосуддя ВРУ Сергій Ківалов, повідомляє прес-служба парламенту.

28.03.2013 Стислість — сестра рішення

Рішення суду мають бути чіткими, зрозумілими й передбачуваними. А от єдність судової практики породжує довіру громадян до Феміди. Ці та інші питання обговорювали учасники судово-правового форуму «Правосуддя в Україні: реалії та перспективи».

28.03.2013 Відеозв'язок та sms-розсилку впроваджують в черкаському судочинстві

Інновації у судочинстві планують запроваджувати в апеляційному суді Черкаської області. Про послугу «Електронний суд», яка скоро може стати доступною черкащанам голова суду Володимир Бабенко розповів під час нещодавньої прес-конференції.

28.03.2013 Реформа пройшла — реформування триває

Недавно в Києві висадився «десант» експертів Ради Європи, щоб узяти участь у конференції, присвяченій відкриттю проекту «Підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні».

28.03.2013 ЗМІ: в Британії наркоторговця суд змусив написати есе про шкоду марихуани з 5 тисяч слів

Наркоторгівець з Великобританії за вироком суду напише есе з п`яти тисяч слів про шкоду наркотиків і їх вплив на суспільство - як покарання за зберігання майже кілограма марихуани.

28.03.2013 Луцький суд не розглянув «абсурдну» заяву «регіонала»

Луцький міськрайонний суд лишив без розгляду позовну заяву регіонала, начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Волинської ОДА Андрія Мельника до координатора Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Михайла Шелепа.

28.03.2013 Янукович поновив на посаді суддю Котелевського

Президент України Віктор Янукович поновив на посаді суддю Арцизького районного суду Одеської області Руслана Котелевського.

28.03.2013 Міліція перевіряє сервер «Цензор.нет» через допис на форумі про суддю, що не дає своєю машиною виїхати з двору

Після публікації повідомлення про це на сайті «Цензор.нет» правоохоронці відмовились від своїх намірів.

28.03.2013 Квартири - лише для своїх

Редакційна пошта завалена листами читачів з різних регiонiв України. Люди скаржаться, що роками стоять у пiльговiй черзi на виділення житла, однак місцева влада його їм вперто не дає. Натомість прокурори, судді, податкiвцi ледь не щомісяця святкують новосілля.

28.03.2013 Творчість Колесніченка-Ківалова стабільно не цікавить Конституційний суд

Конституційний Суд відмовився розглядати уже четверте подання про визнання неконституційним мовного закону.

27.03.2013 Суд дозволив депутатам порушувати регламент

У Вищому Адміністративному Суді України триває судове засідання у справі за позовом народного депутата Юрія Одарченка до Верховної Ради щодо персонального голосування та скасування постанов, прийнятих з порушенням регламенту. Серед них акти Верховної Ради, які були ухвалені парламентом з 13 грудня 2012 року по 11 січня 2013 року.

27.03.2013 В опозиції передрікають судовій системі України і Банковій "Судний день"

Члени опозиційних партій не бояться втратити свої депутатські мандати через суд.

27.03.2013 ВККС одноголосно відмовила кандидату в судді в рекомендації

Претендент на суддівську мантію Артем Субота перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів з’являється вже не вперше. Він бажає зайняти посаду судді Дзержинського райсуду міста Харкова. Проте вкотре ВККС не може задовольнити його бажання.

27.03.2013 В Одесі розпочали кримінальне провадження через стрілянину біля суду

Речник прокурора Одеської області Олена Абрамова повідомила про початок справи за фактом сьогоднішньої бійки та пострілів біля будівлі обласного Апеляційного суду в Одесі.

27.03.2013 Правосуддя на Чернігівщині – на належному рівні

Про це заявив голова Апеляційного суду області Садіг Тагієв під час зустрічі з журналістами.

27.03.2013 У Луцьку буде круглий стіл зі Skype-конференцією

У Луцьку обговорять проблеми організації мирних зібрань. Захід відбудеться 29 березня в приміщенні Волинського прес-клубу, що на вулиці Шевченка, 14, - повідомили організатори.

27.03.2013 Шкідливі продукти

До Вищої ради юстиції надійшла пропозиція звільнити суддю, в машині якого знайшли ковбасу й алкоголь на 2 тис. грн. Законник стверджує, що йому їх підкинули, але правоохоронці дійшли іншого висновку — він отримав хабар.

27.03.2013 Судей Соломенского районного суда Киева подозревают в получении взятки

Сотрудники киевской прокуратуры совместно со столичным управлением Службы безопасности Украины задокументировали факт получения взятки в размере 7 тысяч долларов США двумя судьями Соломенского районного суда Киева. Об этом сообщил Отдел связей со средствами массовой информации прокуратуры города Киева.

26.03.2013 В Івано-Франківську суддів і “Грифон” навчатимуть навиків спілкування з інвалідами

У вівторок, 26 березня, Апеляційний суд Івано-Франківської області та Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Івано-Франківській області організовує тренінг суддів, працівників апаратів апеляційного та місцевих судів Івано-Франківської області, представників підрозділу «Грифон».

26.03.2013 Судья рискнул деньгами

Региональные судейские власти не поверили, что судья с 26-летним стажем по делу критикует своего начальника, и теперь он отправил заявление в Следственный комитет – просит возбудить на главу райсуда уголовное дело за хищения, злоупотребление полномочиями и вмешательство в осуществление правосудия. Впрочем, в хронологии событий этой "истории преступления", как ее излагают жалобщики, есть как минимум два противоречия.

26.03.2013 КПК України – кращий в Європі

Про це йшлося під час зустрічі української делегації з представниками Ради Європи.

26.03.2013 Теорія конфіденційності

На думку учасників круглого столу, проблеми, що виникають із застосуванням того чи іншого положення КПК, слід вирішувати за допомогою роз’яснень та узагальнень.

26.03.2013 Садити не просто, просто — не садити

Венеціанська комісія на 94-ій сесії, що пройшла в березні, спробувала для всіх держав — членів Ради Європи визначити єдині критерії для розмежування політичної та кримінальної відповідальності високопоставлених чиновників. З’ясувалося, що в деяких країнах притягнути міністра до кримінальної відповідальності досить складно через наявність у нього своєрідного імунітету.

26.03.2013 Суд посадив у в'язницю активіста за відмову віддати в руки права інспектору ДАІ

Активіст "Дорожнього контролю" Максим Магера визнаний винним у адмінправопорушенні за відмову передати в руки інспектору ДАІ водійські права.

26.03.2013 Вища кваліфікаційна комісія суддів України надала рекомендації щодо обрання суддів безстроково та щодо переведення суддів до іншого суду

 

26.03.2013 Правове регулювання кіберзлочинності

У ХХІ ст. ми не можемо заперечувати важливість інформаційних технологій, які заполонили майже всі сфери життєдіяльності. Нова історична фаза розвитку цивілізації – інформаційне суспільство – поступово набирає обертів, несучи з собою не тільки позитивні, а й свої негативні тенденції та явища.

26.03.2013 Суддю «терористів» застерігають не повторювати долю Пукача

Сестра Дмитра Реви, обвинуваченого в пособництві терористам, Оксана Томчук закликала головуючу суддю Вікторію Ігнатенко, зважено приймати рішення у справі.

25.03.2013 Азаров ненароком сказав правду: "Жоден суддя не наважиться визнати людину невинною"

Прем'єр Микола Азаров продовжує запевняти, що в справі Юлії Тимошенко немає політичного підґрунтя і її бездоказово у справі Щербаня не осудять.

25.03.2013 Суд звільнив учителя, який більше трьох років відбув за ґратами замість іншої людини (Відео)

 

25.03.2013 Відповідальність за втручання в приватне життя пом’якшать?

Для забезпечення гуманізації кримінальних покарань нардепи пропонують скасувати норму, за якою порушення недоторканності приватного життя карається обмеженням або позбавленням волі.

25.03.2013 Нардеп підготував зміни до Господарського процесуального кодексу

Парламентарі вирішили раз і назавжди встановити, чи має особа, яка звертається до апеляційного суду в господарській справі, надсилати копію скарги третій стороні.

25.03.2013 Парламентський Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією провів "круглий стіл" на тему: "Державна антикорупційна політика: оцінка громадянського суспільства"

У рамках здійснення аналізу практики застосування Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" Комітет Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією провів засідання "круглого столу" на тему: "Державна антикорупційна політика: оцінка громадянського суспільства".

25.03.2013 ВССУ «переквалифицировал» В.Лозинского в хулигана, – СМИ

Высший специализированный суд Украины по рассмотрению гражданских и уголовных дел изменил статьи обвинения бывшего народного депутата Виктора Лозинского.

25.03.2013 Коли сплячий прокинеться?

Для російського судді з Благовіщенська, якого зняли сплячим у ході процесу, перебування в обіймах Морфея закінчилося плачевно: і посади позбавили, і винесений ним вирок скасували.

25.03.2013 Екс-голова ВС Віталій Бойко: «Краще хай будуть побоювання щодо корпоративності, ніж створити орган на шкоду незалежності суддів»

Віталій БОЙКО — перший Голова ВС, який входив до складу Вищої ради юстиції за посадою. Йому неодноразово доводилося захищати суддів від необгрунтованих звинувачень. В інтерв’ю нашому виданню Віталій Федорович повідав, чому володар мантії, якому не довіряють громадяни, не має морального права вершити правосуддя.

25.03.2013 В Одесі навчатимуться досудовому врегулюванню спорів

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Ігор Самсін сьогодні, 22 березня здійснив робочу поїздку до Одеси, де зустрівся з представниками судової влади міста.

25.03.2013 У Вінницькому апеляційному адміністративному суді зареєстровано та розподілено суддям усі справи щодо соціальних виплат

Нажаль, питання правового захисту соціально незахищених верств населення і досі залишається актуальною проблемою для судової системи України. Як відомо, невиконання державою покладених на неї обов’язків щодо соціального забезпечення та захисту громадян породило масові звернення до суду з позовами про визнання неправомірними дій державних органів, які мають забезпечувати реалізацію певного нормативно-правового акта, що, у свою чергу, вкрай завантажило адміністративну юстицію.

25.03.2013 В. Колесниченко: «У сфері судової влади повинен бути єдиний орган, який контролюватиметься суддями і вирішуватиме організаційні питання її діяльності, відстоюватиме її незалежність»

21 березня 2013 року у м. Києві відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Роль і місце Вищих рад юстиції у формуванні суддівського корпусу», організована Вищою радою юстиції за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».

25.03.2013 Недофінансоване майбутнє

Забезпечення судів приміщеннями, збільшення видатків на оплату роботи працівників апарату, капітальний ремонт приміщень судів — ці завдання визначені Державною судовою адміністрацією як першочергові в І півріччі 2013 року.

25.03.2013 Великі проблеми маленького суду

Двоє законників одного з райсудів Одеської області отримали по догані. Всього в цій обителі Феміди працює троє володарів мантій. Притягнення одразу двох представників одного суду до дисциплінарної відповідальності — це випадковість чи закономірність?

25.03.2013 Высший совет юстиции: 15 лет на страже независимости Фемиды

После закрепления Высшего совета юстиции как конституционного органа в 1996 г. появилась необходимость реализации прописанных в Основном Законе положений о создании ВСЮ. Тогда по инициативе Президента Украины Леонида Кучмы была создана рабочая группа, которая приступила к исполнению положений законодательства.

22.03.2013 Гуманне правосуддя на Волині вкотре дало умовний термін за хабарництво

Двоє працівників Волинської обласної санепідемстанції за отримання хабарів вислухали вирок Феміди. Обох засудили до 5 років позбавлення волі умовно.

22.03.2013 Відбулося чергове засідання Ради суддів України

22 березня 2013 року у приміщенні Верховного Суду України (м. Київ, вул. Пилипа Орлика, 8) відбулося чергове, друге, засідання Ради суддів України у новому складі під головуванням Василя Онопенка.

22.03.2013 Верховний Суд України сформував правові висновки у цивільних справах, розглянутих у другому півріччі 2012 року

Судова палата у цивільних справах Верховного Суду України сформувала висновки, викладені у рішеннях, прийнятих у другому півріччі 2012 року за результатами розгляду заяв про перегляд судового рішення з підстав неоднакового застосування судом (судами) касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права у подібних правовідносинах (пункт 1 частини першої статті 355 Цивільного процесуального кодексу України.

21.03.2013 Нардепи вирішили не змушувати суддів оприлюднювати доходи

Законопроект, яким передбачалося зобов'язати всіх українських суддів публікувати в Інтернеті декларації про доходи, вирішили відправити на доопрацювання.

21.03.2013 Визначено порядок призначення суддів на адмінпосади

Рада суддів загальних судів визначилася з порядком призначення на адміністративні посади та звільнення з них.

21.03.2013 Щоб без доган

Не кожний законник, стосовно якого здійснюється дисциплінарне провадження, отримує догану від Вищої кваліфікаційної комісії суддів, але зазвичай служителі Феміди все одно хвилюються. Останнім часом ВККС для володарів мантій не лише поводир у законодавстві, а й наставник із питань самозахисту.

21.03.2013 Голова ВРЮ пропонує скоротити випробувальний термін для судді

21 березня, на засіданні, присвяченому 15-й річниці створення Вищої ради юстиції (ВРЮ), голова ВРЮ Володимир Колесниченко висловив думку про скорочення випробувального терміну для суддів.

21.03.2013 Сергій Сафулько: Сьогодні не прокурори бояться суддів, а судді бояться прокурорів

Член Вищої ради юстиції розповідає про проблеми у складі ВРЮ, спробу влади підкорити правову систему й останні резонансні справи довкола суддів.

21.03.2013 "Негативну інформацію" пропонують вилучити із ЦПК

На засіданні комітету Верховної Ради з питань правової політики народні депутати обговорювали проект закону про внесення змін до Цивільного кодексу України щодо вилучення поняття «негативна інформація».

21.03.2013 Граничну чисельність працівників ДСАУ визначатиме РСУ

Комітет ВР з питань верховенства права та правосуддя рекомендував парламенту прийняти за основу та в цілому проект закону про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо визначення граничної чисельності працівників Державної судової адміністрації України (№2234).

21.03.2013 Кузьмін бачить реформу українського судочинства, але не бачить можливостей для звільнення Тимошенко й Луценка

Лондон – Перший заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін відкинув можливість перегляду вироків Юлії Тимошенко та Юрію Луценку, хоча визнав, що колишні посадовці були засуджені за нереформованими ще хрущовськими законами.

21.03.2013 Минуле не забувається, або як історія одного судді змусила нардепів узятися за старе

Анатолій Іванищук з Апеляційного суду Херсонської області виявив бажання вийти у відставку. Парламент затягує з вирішенням його долі, а членів Комітету Верховної Ради з питань верховенства права та правосуддя історія зі звільненням цього законника «надихнула» на повернення до практики попереднього розгляду питань про обрання та звільнення володарів мантій. Чому ж народні обранці вирішили взятися за старе?

21.03.2013 Екс-голова ВРЮ Лідія Ізовитова: «Я вдячна всім, хто допоміг пройти найскладніший етап функціонування»

15 березня 1998 року Лідія ІЗОВІТОВА стала одним із трьох представників адвокатської спільноти, які мали дати старт роботі нового конституційного органу — Вищої ради юстиції. Й усі подальші 15 років присвятила забезпеченню вітчизняного судочинства кадрами.

20.03.2013 Рада суддів зацікавилася "повільними" суддями

Рада суддів 14 березня прийняла рішення, за яким усі судді мають прозвітувати керівництву загальних апеляційних судів про справи, що розглядаються понад рік.

20.03.2013 Судову систему Чернівецької області комп’ютеризували на 100%

Відтепер суддів розподіляє комп'ютер, а на зміну повісткам до суду прийдуть смс-повідомлення. Як повідомив заступник начальника Територіального управління ДСА у Чернівецькій області Іван Сарафенюк, на комп'ютеризацію буковинських судів витратили більше 600 тис. євро.

20.03.2013 У Львові провели судові дебати з права СОТ

У Львові відбувся VI національний раунд щорічних міжнародних судових дебатів ELSA з права СОТ, у якому взяли участь команди з усього світу.

20.03.2013 У судах Чернігівщини подбають про інвалідів

Місцеві суди Чернігівської області планують пристосувати до потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями. З цією метою приміщення облаштують пандусами, кнопками виклику, конструкціями з металевих направляючих по сходах тощо.

20.03.2013 ЕС рекомендует Украине активизировать борьбу с коррупцией в судебной системе

Европейский Союз рекомендует Украине активизировать борьбу с коррупцией в судебной системе и для улучшения делового климата в стране. Об этом говорится в отчете ЕС по реализации Украиной программы европейской политики соседства за 2012 год.

20.03.2013 Ужгородських суддів закликали підвищити якість роботи

Близько 8% вироків, винесених Ужгородським міськрайонним судом, скасовуються апеляційної інстанції. Такі дані були озвучені під час засідання за підсумками роботи в 2012 році. Суддям рекомендовано в майбутньому більше уваги приділяти якості розгляду судових справ.

20.03.2013 Безпека суддів коштує дорожче ніж лікарня для онкохворих - ЗМІ

Нова ідея Кабміну узабезпечити суддів може коштувати українцям додаткових 400 000 000 бюджетних гривень. Як реалізується ця ідея, досліджували журналісти телепрограми «Гроші».

20.03.2013 Для охорони донецьких суддів накупили датчиків на 13 мільйонів

Підрозділи МВС в Донецькій області у період з 7 по 15 серпня за результатами тендерів уклали низку угод на придбання електроустаткування на загальну суму 12,96 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

20.03.2013 На Киевщине судья помогал заемщикам не платить кредиты

Прокуратура Киевской области возбудила уголовное производство и начала досудебное расследование по факту вынесения судьей одного из районных судов области заведомо неправосудных решений. Такие судебные решения позволяли гражданам не возвращать полученные кредитные средства, передает УНН со ссылкой на пресс-службу прокуратуры.

20.03.2013 Угоди з підсудними у Німеччині контролюватимуться прокуратурою

Практика укладення судових угод про визнання вини у Німеччині завдяки критикам потрапила під лупу Федерального конституційного суду. Він вирішив приборкати суддів та встановити прокурорський контроль над угодами.

20.03.2013 У Чернівцях скаржаться на погіршення якості розгляду справ у судах

Основною причиною цього чернівецькі судді називають недостатню кількість професійних кадрів.

20.03.2013 Американцеві дали п'ять років в'язниці за критику судді в Мережі. Захисники свободи слова стривожені

Житель американського штату Індіана  Деніел Брюінгтон отримав п'ять років в'язниці після того, як у своєму блозі розкритикував суддю, прокурора і свідка у справі про розлучення і опіку над дитиною.

20.03.2013 Проблеми застосування практики Європейського суду з прав людини КСУ

Конституційна юстиція є одним із механізмів імплементації та адаптації національного законодавства України до європейських стандартів. У свою чергу Європейський суд з прав людини при винесенні рішень аналізує та оцінює практику конституційного судочинства держав – членів Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, що ввібрала в себе більшу частину конституційних положень щодо основних прав людини і громадянина.