flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЩОДО КОРИСТУВАННЯ ЕЛЕКТРОННОЮ ФОРМОЮ ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН

13 квітня 2023, 08:33

       Відповідно до вимог Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції» (набрав чинності 28 жовтня 2015 року) громадяни мають право на листування з судами електронною поштою виключно в частині звернення із запитами на отримання публічної інформації та зверненнями (пропозиціями, заявами, скаргами), на які не поширюється дія процесуального законодавства України.

       Будь-які звернення (заяви, клопотання) по конкретних судових справах, які надіслані до суду шляхом заповнення електронної форми звернення громадян, не є підставою для розгляду відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

       Також звертаємо увагу, що електронна форма звернення громадян не передбачає можливості визнання належно оформленим електронного звернення до суду в порядку діючого процесуального законодавства України та за цією формою не надає особі права на процесуальний розгляд даного звернення.

       Водночас повідомляємо, що процесуальні та інші документи можуть подаватися до суду в електронній формі з використанням офіційної електронної адреси  або адреси електронної пошти, з якої надійшли документи, засвідчені кваліфікованим електронним підписом, або через підсистему «Електронний суд».

Зразок заяви за посиланням: https://vl.zp.court.gov.ua/sud0805/gromadyanam/exampless/vidat_rishennya,

при цьому необхідно додати копію паспорту заявника та зазначити зворотну поштову адресу (для направлення рішення Укрпоштою).