flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту чоловіка, який підозрюється в нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження чоловікові, що спричинило смерть

08 лютого 2023, 16:26

       У Вільнянському районному суді Запорізької області слідчий суддя розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України.

       З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний маючи умисел, направлений на заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, будучи в стані алкогольного сп’яніння, перебуваючи в будинку потерпілого, на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних відносин з господарем домоволодіння, діючи умисно, з метою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, взяв до правої руки металеву пательню, якою наніс потерпілому близько п’яти ударів в область голови, в результаті чого, спричинив потерпілому тілесні ушкодження у вигляді набряку-дислокації головного мозку, крововиливів під оболонки та в тканину головного мозку, та закритий перелом кісток основи черепа, в результаті чого, від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер за місцем свого мешкання.

       При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України.

       За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

       Наразі тривають слідчі дії.

         

Довідково:

ч. 2 ст. 121 Кримінального Кодексу України – Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, чи з мотивів расової, національної або релігійної нетерпимості, або вчинене на замовлення, або таке, що спричинило смерть потерпілого (карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років).

 Важливо:

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Пресслужба Вільнянського районного суду Запорізької області