flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вільнянським районним судом Запорізької області було засуджено громадянина України К. за участь у терористичній організації

17 січня 2023, 16:32

       Вільнянський районний суд Запорізької області 28 грудня 2022 року визнав винним громадянина К. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації), ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності не передбачених законом збройних формуваннях) та ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчиненні з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб).

       Так, з 14.04.2016 до 23.02.2022 громадянин К. діючи умисно, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, приймав участь у терористичній організації «ДНР», а саме в одному з її підрозділів – 9-му окремому полку морської піхоти, забезпечуючи реалізацію цілей та завдань її силового блоку. Крім того, громадянин К. усвідомлював, що зазначений підрозділ не відноситься до збройних формувань, передбачених Законами України «Про Збройні Сили України», «Про Службу безпеки України», «Про національну поліцію», Про державну прикордонну службу України», «Про Національну гвардію України», «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб» та іншими законодавчими актами України, якими передбачено створення та функціонування збройних формувань України.

       Обіймаючи посади стрілка, кулеметника, помічника кулеметника, гранатометника 2-ої стрілецької роти стрілецького батальйону 9-го окремого полку морської піхоти, громадянин К. вчиняв дії, спрямовані на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, виконуючи визначені йому функції, активно приймав безпосередню участь у бойових діях проти підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань України, задіяних у проведенні антитерористичної операції.

       Такі дії К. кваліфіковані за ознаками складу кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260, ч.2 ст.110 КК України.

Суд призначив громадянину К. покарання узгоджене сторонами угоди про визнання винуватості від 19.11.2022, а саме 10 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Строк відбування покарання рахувати з моменту фактичного затримання.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

 

Вільнянський районний суд

Запорізької області