flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося навчання спеціалістів кадрового забезпечення місцевих та апеляційних судів

12 вересня 2017, 16:20

Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України 4-8 вересня 2017 року у м. Дніпрі проведено підготовку спеціалістів кадрового забезпечення місцевих та апеляційних судів та підвищення рівня їхньої кваліфікації, в якій взяла участь керівник апарату Вільнянського районного суду Запорізької області Швець Ольга Валеріївна.

         Захід відкрила Баштанник Алла Григорівна – заступник директора Дніпропетровського регіонального відділення Національної школи суддів, ознайомила слухачів з програмою підготовки, порядком проведення навчання та його метою.

         Суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська Таус Максим Марович розповів про судову реформу відповідно до Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 рр., про основні положення Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

         Суддя Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Чайкін Ігор Борисович провів лекцію щодо порядку обчислення стажу роботи суддів для нарахування доплат та вислугу років, а також щодо забезпечення безпеки суддів, судового розгляду справ щодо злочинів проти правосуддя.

         Про організацію роботи кадрової служби суду та про особливості проведення спеціальної перевірки розповів начальник відділу по роботі з персоналом Національної школи суддів України Цимбалюк Олег Вікторович.

         Інструктор з надання домедичної допомоги Павлишин Іван Васильович залучив слухачів навчання до обговорення навичок надання домедичної допомоги працівниками апарату суду.

         Лекцію щодо діяльності органів суддівського самоврядування та особливостей захисту гідності, честі та ділової репутації фізичної особи в судовому порядку провів Петров Євген Вікторович – суддя Дружківського міського суду Донецької області.

         Щодо умов проходження служби в судах, статусу працівників апаратів місцевих та апеляційних судів, посадових інструкцій та забезпечення їх виконання розповіла суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області Юрлагіна Тамара Володимирівна.

         Про систему оцінки персоналу, мотивацію та стимулювання, управління конфліктами розповіла Гилка Юлія Михайлівна – помічник судді Апеляційного суду Донецької області.

         Маймур Галина Яківна – суддя Самарського районного суду м. Дніпропетровська, провела лекцію щодо особливостей трудових відносин з працівниками апарату суду – державними службовцями та з працівниками патронатної служби, розповіла про злочини у сфері службової діяльності та про практику їх розгляду.

         Слухачі мали змогу обговорити етичні основи судової діяльності та професійну етику працівників суду, практичні аспекти корпоративної культури в суді, етику спілкування працівників суду з маломобільними групами населення та психологію діяльності працівника апарату суду під час лекцій, проведених суддею Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Власенко Мариною Дмитрівною.

         Про особливості електронного декларування, виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції» та його застосування розповіла під час своєї лекції суддя Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська Лисенко Вадим Олександрович.

         Керівник Дніпропетровського обласного об’єднання «Адвокат» Торопчина-Агалакова Світлана Олександрівна зосередила увагу на проблемах підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві та взаємодії з громадськістю.

         Після проведення анкетування та підведення підсумків учасники підготовки спеціалістів кадрового забезпечення місцевих та апеляційних судів отримали сертифікати Національної школи суддів України.

         Прес-секретар Вільнянського районного суду

Запорізької області