flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Вільнянського районного суду завітали одинадцятикласники Вільнянської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3

19 травня 2017, 10:31

       Ще в кінці 2016 року Вільнянський районний суд долучився до шкільного місячника правової пропаганди, який проводився в Вільнянській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 3. В рамках даного заходу для одинадцятого класу було проведено брейн-ринг на правову тематику, за результатами якого школярі отримали запрошення до Вільнянського районного суду Запорізької області, і 18 травня 2017 року нарешті завітали до суду.

школяри

         Учням було проведено екскурсію приміщенням суду, під час якої вони дізналися про історію суду, функціональну взаємодію суддів з апаратом суду, а також їм розповіли про обладнання залів судових засідань та їх призначення.

         Найцікавішою частиною візиту для школярів стала, звичайно ж, присутність на  підготовчих судових засіданнях у кримінальних провадженнях.  Одинадцятикласники дізналися про форму організації роботи суддів під час здійснення правосуддя, спостерігали за практичним застосуванням технічного оснащення зали судового засідання та його роботу (аудіофіксація, відеоконференції), ознайомилися з формою одягу та атрибутами судді, формою та порядком звернення до судді, поважною манерою спілкування з суддею та іншими учасниками засідання, місцем розташування учасників у залі, послідовністю проведення судового засідання, порядком взаємодії прокуратури та суду, а також з процесом проголошенням судових рішень.

судзасідання

         Після закінчення судових засідань, голова Вільнянського районного суду Запорізької області Кіяшко Вікторія Олександрівна поспілкувалася з учнями та відповіла на поставлені запитання.

         Нагадаємо, минулого року Вільнянський районний суд Запорізької області відвідали студенти ЗНУ.  Взаємодія суду з учнями та студентами є важливим фактором підвищення рівня правової свідомості серед молоді.

 

Прес-секретар Вільнянського районного суду

Запорізької області