flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Вільнянського районного суду пройшли навчальну підготовку щодо взаємодії з людьми з інвалідністю

17 травня 2017, 10:29

     16  травня  2017 року в  Апеляційному суді Запорізької області Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено підготовку працівників апаратів місцевих загальних судів Запорізької області та Апеляційного суду Запорізької області на тему: «Покращення рівня навиків спілкування та роботи працівників суду із людьми з інвалідністю».    

колектив      

     З вітальними промовами семінар відкрили голова Апеляційного суду Запорізької  області  Віктор Городовенко, директор Дніпропетровського регіонального відділення Національної школи суддів України Володимир Поплавський та керівник апарату Апеляційного суду Запорізької області Інна Пругл.

початок семінару

     З презентаційною доповіддю «Загальні поняття про людей з інвалідністю та інвалідність. Соціологічний портрет людини з інвалідністю» виступила доцент кафедри соціології Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара - Віра  Макаренко.

Макаренко

     «Для України проблема соціального захисту інвалідів є особливо значущою, - підкреслила доповідач, -  якщо на початку 90-х р.р минулого століття загальна чисельність інвалідів в Україні становила близько 3% усього населення, або 1,5 млн. осіб, то станом на 2016 рік їхня чисельність становить  понад  2 мільйони 800  тисяч, з них 151 тисяча  - діти. Це 6,1 відсотків загальної кількості населення. І майже 80 відсотків інвалідів  - це люди працездатного віку».

      Суддя господарського суду Дніпропетровської області Іван Колісник у своїй доповіді зосередив увагу на правовому статусі людей з інвалідністю, ознайомив присутніх із законодавством стосовно людей з інвалідністю, привів приклади рішень Європейського суду з прав людини: «Мамчур проти України», «Савіни проти України»,« Наталія Михайленко проти України».

     Суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області Лілія Дараган виступила з презентаційною доповіддю «Комунікативно-психологічні особливості із людьми з інвалідністю».

     Також протягом навчання обговорювалися актуальні питання щодо фізичної доступності будівель та приміщень судів для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення.

          По закінченню навчального заходу всі учасники отримали сертифікати Національної школи суддів України.

 

Прес-секретар Вільнянського районного суду

Запорізької області